Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Neviete si poradiť s lúpaním vlašských orechov? Skúste tento jednoduchý trik, bude to hračka

Ako si poradiť s lúpaním vlašských orechov?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Vlašské orechy je najvhodnejšie lúpať hneď po zbere, kedy nie je škrupina ešte príliš vysušená a tvrdá.

Ak sa však chystáte lúpať orechy, ktoré sú staršie a presušené, pomôže jednoduchý trik. Orechy nasypte do väčšej misy, zalejte vriacou vodou, zakryte a nechajte 15 minút odstáť. Potom vodu zlejte a orechy vylúskajte.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

vlašské orechy

Spoj na škrupine tak zmäkne, že to rozlusknete aj príborovým nožom. Prípadné navlhnuté jadrá usušte rozprestreté na plechu v mierne vyhriatej rúre.

Zdroj: Shutterstock

vlašské orechy

Ak vlašské orechy nechcete hneď lúpať, nelúpané spravidla vydržia až do nasledujúcej sezóny. Vylúpané jadrá sú viac náchylné na plesne, vysychanie a zatuchnutie.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

vlašské orechy

 

Najideálnejší spôsob, ako uchovať vylúpané jadrá čo nadlhšie čerstvé, je ihneď po vylúpaní ich vo vzduchotesnej nádobe zamraziť. Takto vydržia aj dva roky.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

vlašské orechy

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.