Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Neviete si poradiť s lúpaním vlašských orechov? Skúste tento jednoduchý trik, bude to hračka

Ako si poradiť s lúpaním vlašských orechov?

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Vlašské orechy je najvhodnejšie lúpať hneď po zbere, kedy nie je škrupina ešte príliš vysušená a tvrdá.

Ak sa však chystáte lúpať orechy, ktoré sú staršie a presušené, pomôže jednoduchý trik. Orechy nasypte do väčšej misy, zalejte vriacou vodou, zakryte a nechajte 15 minút odstáť. Potom vodu zlejte a orechy vylúskajte.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

vlašské orechy

Spoj na škrupine tak zmäkne, že to rozlusknete aj príborovým nožom. Prípadné navlhnuté jadrá usušte rozprestreté na plechu v mierne vyhriatej rúre.

Zdroj: Shutterstock

vlašské orechy

Ak vlašské orechy nechcete hneď lúpať, nelúpané spravidla vydržia až do nasledujúcej sezóny. Vylúpané jadrá sú viac náchylné na plesne, vysychanie a zatuchnutie.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

vlašské orechy

 

Najideálnejší spôsob, ako uchovať vylúpané jadrá čo nadlhšie čerstvé, je ihneď po vylúpaní ich vo vzduchotesnej nádobe zamraziť. Takto vydržia aj dva roky.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

vlašské orechy

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.