Reklama

Nevyhadzujete zvyšky! S TÝMTO jedálničkom pripravíte SUPER jedlá na viac dní! Stačí iba..

Pečené mäso

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Nerady vyhadzujete nezjedené jedlo, nad ktorým vaša rodina ohŕňa nos? Tak to nerobte! Máme pre vás skvelé tipy, ako ho zužitkovať v chutných receptoch. Odteraz sa všetko zje!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    ŠKORICOVÉ rolky si zamilujete: Najľahší recept na svete

    Pod zemiakovou perinkou

    4 porcie

    200 g pečeného mäsa ● 2 cibule ● 1 veľké jablko ● 500 g zemiakov ● 125 g masla● 100 g strúhaného syra

    Navlhčený rímsky hrniec obložíme polovičkou masla nakrájaného na vločky. Cibuľu očistíme, nasekáme a nasypeme na maslo. Pridáme nakrájané alebo natrhané mäso, ideálne aj s trochou výpeku, a obložíme jablkom nakrájaným na kolieska. Zemiaky umyjeme a nakrájame na kolieska. Poukladáme na jabĺčka a posypeme zvyšným maslom. Dáme piecť asi na 70 minút pri teplote 200 °C. Pred podávaním posypeme nastrúhaným syrom.

    Čas prípravy: 10 minút
    Čas pečenia: 70 minút

    Zdroj: shutterstock

    Pod zemiakovou perinkou

    Plnené knedličky

    4 porcie

    NA CESTO: 500 g varených zemiakov● 100 g múky ● 2 PL horúceho mlieka ● soľ

    NA PLNKU: 250 g mletého pečeného mäsa ● 1 cibuľa ● 1 zväzok petržlenovej vňate● majorán ● soľ ● mleté čierne korenie

    Zemiaky ošúpeme a nastrúhame, zalejeme horúcim mliekom a vmiešame múku. Osolíme. Mäso zmiešame s nasekanou cibuľou, vňaťou, dochutíme soľou a korením. Zmes dáme na hodinu do chladničky. Potom z nej vyformujeme guľky, ktoré zabalíme do zemiakového cesta. Necháme zovrieť osolenú vodu, vypneme a guľky do nej vložíme. Necháme takto asi 20 minút a potom vyberieme. Podávame napríklad s kyslou kapustou.

    Čas prípravy: 30 minút
    Čas chladenia: 1 hodina
    Čas vrenia: 20 minút

    Zdroj: shutterstock

    Plnené knedličky

    Zapekané ragú

    4 porcie

    300 g pečeného mäska ● 2 cibule● 2 strúčiky cesnaku ● 1 PL oleja● 4 PL hladkej múky ● 400 ml mäsového vývaru ● strúhaný syr ● soľ ● mleté čierne korenie ● worcesterská omáčka ● 1 citrón

    Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme najemno. Mäso nakrájame na kúsky veľké asi 1 cm. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a cesnak a krátko opekáme. Vsypeme mäso, necháme trocha opiecť a zaprášime múkou. Zalejeme vývarom a necháme asi 10 minút variť. Dochutíme. Zmes naložíme do menšej zapekacej misky, posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry alebo pod gril. Podávame s plátkom citróna a s chlebom.

    Čas prípravy: 20 minút
    Čas varenia: 10 minút

    Zdroj: shutterstock

    Zapekané ragú

    Mäsová nátierka

    4 porcie

    400 g pečeného mäsa ● 250 g smotanového syra s chrenom ● 125 ml kyslej smotany ● 1/2 červenej papriky ● 1 cibuľa● kajenské korenie ● bylinky ● soľ● mleté čierne korenie

    Mäso pomelieme. Cibuľu a papriku očistíme a nasekáme najemno. Zmiešame s mäsom, so smotanou, syrom a dochutíme bylinkami, soľou a korením. Ak máme rady jemnejšiu konzistenciu, môžeme ešte rozmixovať. Dáme do chladničky odležať aspoň na hodinu a potom podávame s chlebom alebo nakrájanou zeleninou.

    Čas prípravy: 20 minút

    Zdroj: shutterstock

    Mäsová nátierka

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.