Niet nad dobrý domáci jogurt: Rady, ako si ho pripraviť zo sójového mlieka
25. 4. 2014, 19:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:23)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Ako si doma pripravím sójový jogurt? Petra z Trebišova
Jogurtovú kultúru najjednoduchšie získame tak, že kúpime živý sójový jogurt.
Do sójového mlieka s teplotou 38 až 40 °C pridáme 2 PL jogurtu. Do zmesi môžeme pridať aj sušené sójové alebo iné mlieko (podľa toho, aký hustý chceme jogurt mať).
Všetko dôkladne rozmiešame a necháme cez noc odstáť pri teplote 37 °C. Ideálne je použiť jogurtovač, no prikrytú nádobu stačí nechať aj na radiátore.
Pri pridávaní sušeného mlieka treba skontrolovať, či neobsahuje aditíva, ktoré by mohli jogurtovej kultúre uškodiť.
Ráno by mal byť jogurt hotový. Pri príprave ďalšej várky stačí použiť 2 PL hotového jogurtu.