Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nugátová torta

Nugátová torta

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 50 minút, čas pečenia: 30 minút, 12 kusov

Potrebujeme:

Cesto: 4 vajcia, 180 g práškového cukru, 4 lyžice horúcej vody, 4 lyžice studenej vody, 180 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy

Plnka: 4 vajcia, 160 g kryštál. cukru, 40 g kakaa, 300 g masla

Poleva: 100 g čokolády na varenie, 50 g tuku, 1 lyžička oleja

Postup:

1. Vajcia rozdelíme, žĺtky zmiešame s horúcou vodou, pridáme cukor a vyšľaháme. Zvlášť ušľaháme tuhý sneh z bielkov so studenou vodou, zmiešame ho so žĺtkovou masou, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom.

2. Cesto vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme dohneda v predhriatej rúre. Vychladnutý korpus prekrojíme na 3 pláty, medzi ktoré rozdelíme plnku, a navrstvíme na seba. Povrch polejeme čokoládovou polevou.

3. Plnka: Vajcia s cukrom a kakaom rozšľaháme a v horúcom vodnom kúpeli šľaháme dovtedy, kým nezískame pudingovú konzistenciu. Krém necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme dopenista a postupne doň zašľaháme vychladnutý kakaový krém.

4. Poleva: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a olejom. Necháme mierne vychladnúť a polievame tortu.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Vyberáme pre vás niečo PLUS