Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Obložené zemiakové posúchy

Obložené zemiakové posúchy

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 750 gram zemiaky, 130 gram hladká múka, 1 kus vajce, soľ, mleté biele korenie, mleté čierne korenie, 0.5 kus pór, 60 gram šunka, 1 strúčik cesnak, 1 polievková lyžica nasekaná petržlenová vňať, 250 gram termizovaný tvaroh, 4 plátok oravská slanina, 4 kus vajce, 1 kus veľká paradajka, 1 balíček syr Mozzarella, lístky bazalky, olej na opekanie

1.

Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Scedíme, olúpeme a ešte horúce prelisujeme do misy a necháme vychladnúť. Potom pridáme múku, vajce, soľ, biele korenie a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 3 časti.

2.

Do 1/3 zapracujeme nadrobno nakrájaný pór a šunku. Z cesta vyformujeme posúchy a na malom množstve oleja ich z oboch strán opečieme. Aj zo zvyšného neochuteného cesta vyformujeme posúchy a upečieme ich dozlatista.

3.

Tvaroh vymiešame s prelisovaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a ochutíme soľou a čiernym korením. Touto zmesou potrieme posúchy ochutené šunkou a pórom.

4.

Slaninu opečieme dochrumkava a odložíme do tepla. Z vajec pripravíme volské oká. Na 4 ďalšie posúchy dáme po plátku slaniny a volské oko.

5.

Paradajku a mozzarellu nakrájame na plátky a tie poukladáme na zvyšné ešte teplé posúchy (aby sa syr jemne prehrial). Na záver tieto kúsky ozdobíme bazalkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS