Obrátený koláč s tvarohom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:52)

Zdroj: © StockFood
40 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 600 gram tvaroh, 200 gram práškový cukor, 80 gram roztopené maslo, 60 gram mandľové lupienky, 14 kus slivky, 5 kus vajce, 6 polievková lyžica kukuričný škrob, 1 polievková lyžica citrónová šťava, 1 polievková lyžica vanilkový cukor, 0.25 čajová lyžička soľ
1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu na koláč vystelieme papierom na pečenie.
2. Slivky rozpolíme a odkôstkujeme. Reznou plochou ich uložíme do formy. Z bielkov, zo soli a z citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh. Tvaroh vymiešame s maslom, cukrom, vanilkovým cukrom a so žĺtkami. Primiešame škrob a jemne zapracujeme sneh. Vylejeme na slivky a pečieme v rúre 1 hodinu.
3. Po upečení koláč necháme minimálne 1,5 h chladnúť.
4. Mandle opražíme dozlatista v panvici bez tuku.
5. Koláč vyklopíme z formy na tanier, odstránime papier a posypeme mandľami.