Ochutnajte exotiku: Kuskus so zeleninou
15. 8. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:52)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 20 minút - Čas varenia: 20 minút - Porcie: 4
Potrebujeme
600 ml zeleninového vývaru • 4 PL olivového oleja • 1 cibuľa • 1 strúčik cesnaku • 1 červená paprička čili • 3 mrkvy • 2 cukety • 2 baklažány • 350 g instantného kuskusu • 150 ml suchého bieleho vína • 400 g drvených paradajok z konzervy • rasca • soľ • mleté čierne korenie • 2 PL masla • mätové lístky na ozdobu
Príprava
1. Do väčšieho hrnca vlejeme 350 ml zeleninového vývaru a pridáme 2 PL oleja. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu nakrájame na rezančeky a cesnak nasekáme. Papričku umyjeme, rozpolíme, vyberieme jadierka a dužinu nakrájame na plátky.
2. Cuketu a baklažán umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska.
3. Do odstaveného vriaceho vývaru nasypeme kuskus a necháme napučať.
4. V druhom hrnci opečieme na oleji cibuľu s cesnakom a papričkou čili. Potom pridáme mrkvu, cuketu a baklažán, 2 až 3 minúty opekáme a nakoniec prilejeme biele víno.
5. K zelenine nalejeme zvyšný vývar a paradajky a za občasného miešania varíme, pokiaľ zelenina nezmäkne. Po 8 minútach pridáme soľ, rascu a mleté čierne korenie.
6. Maslo zamiešame do kuskusu a rozdelíme ho na taniere. Navrch navrstvíme zeleninu a pridáme pár lístkov mäty na ozdobu