Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Omáčka na cestoviny Alla amatriciana

Omáčka na cestoviny Alla amatriciana

Zdroj: iStock

Reklama

15 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kus cibuľa, 1 kus malá čili paprička, 2 kus paradajka, 100 gram prerastená slaninka (pancetta), 1 čajová lyžička olej, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 150 mililiter zeleninový vývar, 1 konzerva lúpané nakrájané paradajky, 4 vetvička bazalka, soľ, mleté čierne korenie, cestoviny

1. Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Čili rozpolíme, jadierka odstránime a papričku nadrobno nakrájame. Paradajky rozpolíme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.

2. V hrnci rozhorúčime olej, pridáme nadrobno nakrájanú slaninku a necháme rozpustiť. Pridáme cibuľu a čili, zamiešame pretlak a asi minútku opekáme. Zalejeme vývarom, pridáme paradajky z konzervy a dochutíme soľou aj korením. Varíme spolu asi 5 minút. Listy z 2 vetvičiek bazalky nakrájame na tenké pásiky a pridáme do omáčky.

3. Podávame s cestovinami posypané zvyšnou bazalkou.

4. Náš tip: Táto omáčka je výborná aj na zapekané cestoviny. Jednoducho pomiešajte s polouvarenými cestovinami, posypte strúhaným syrom a dajte zapiecť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS