Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Opekané zemiačiky s petržlenovou vňaťou

Opekané zemiačiky s petržlenovou vňaťou

Zdroj: © StockFood

Reklama

15 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 800 gram malé nové zemiaky, 60 gram maslo, 5 vetvička petržlenová vňať, soľ

1.

Zemiaky očistíme kefkou na zeleninu a dáme variť do osolenej vody na 20 až 25 minút. Zlejeme a necháme chladnúť.

2.

Na panvici rozpustíme polovicu masla, vložíme zemiaky a opekáme 6 až 8 minút za stáleho miešania, kým šupa jemne nezhnedne.

3.

Petržlenovú vňať opláchneme, vytrasieme z nej vodu a listy nasekáme. Zemiaky vyberieme z panvice a ozdobným vrúbkovaným nožom rozpolíme.

4.

Zvyšok masla pridáme do panvice a znova na ňom zemiaky opekáme asi 5 minút. Zľahka osolíme a posypeme petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS