Opekané zemiačiky s petržlenovou vňaťou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:46)

Zdroj: © StockFood
Reklama
15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 800 gram malé nové zemiaky, 60 gram maslo, 5 vetvička petržlenová vňať, soľ
1.
Zemiaky očistíme kefkou na zeleninu a dáme variť do osolenej vody na 20 až 25 minút. Zlejeme a necháme chladnúť.
2.
Na panvici rozpustíme polovicu masla, vložíme zemiaky a opekáme 6 až 8 minút za stáleho miešania, kým šupa jemne nezhnedne.
3.
Petržlenovú vňať opláchneme, vytrasieme z nej vodu a listy nasekáme. Zemiaky vyberieme z panvice a ozdobným vrúbkovaným nožom rozpolíme.
4.
Zvyšok masla pridáme do panvice a znova na ňom zemiaky opekáme asi 5 minút. Zľahka osolíme a posypeme petržlenovou vňaťou.