Opekaný chlebík je out: Vyskúšajte krémové polievky obložiť týmto a budú vás na rukách nosiť
24. 4. 2019, 13:10 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:24)

Zdroj: Shutterstock
Ako vylepšiť klasické krémové polievky? Obložte ich týmto a budú chutiť oveľa lepšie.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Doma robené krutóny zo staršieho chleba alebo rožkov opečené na masle sa nám za tie roky aj prejedli. Čerstvé sú fajn, akonáhle však v polievke dlhšie stoja, nasajú tekutinu, čo nie je ani pekné na pohľad ani veľmi chutné. Máme preto pre vás skvelé nápady, ktoré vyzerajú báječne a chutia ešte báječnejšie.

Zdroj: Shutterstock
Sýta zelená polievka
1. Orechy a čipsy
Orechy a jadierka sú v polievkach vždy dobrým nápadom. Keď ich však zľahka skaramelizujete a budete podávať aj so zeleninovými čipsmi a trochou jogurtu vymiešaného s limetkovou šťavou bude to nebíčko v papuľke, za ktoré by sa ani michelinský šéfkuchár nehanbil.
Zdroj: Shutterstock
Zásobte sa tými správnymi vitamínmi.
2. Chlieb s parmezánom
Zostal vám kúsok ciabatty, toustu alebo žemle? Vyrobte si z neho korenistú posýpku s parmezánom. Chlieb alebo pečivo natrhajte, pridajte nastrúhaný parmezán. Zmiešajte s olejom, osoľte a okoreňte. Dajte na chvíľu zapiecť do rúry, aby bol pekne chrumkavý a nasypte na polievku. Skvelo sa k nemu hodí nasekaná žerucha.
Zdroj: Shutterstock
Parmezán
3. Mleté mäsko
Nielen mäsožravci sú si v tejto otázke istí: trocha mletého mäsa zlepší každú polievku. Hrsť mletého mäsa opražte na panvici dochrumkava, pridajte cesnak, dochuťte soľou a korením. Čerešničkou na torte v tomto prípade bude, keď spolu s mäsom opražíte aj na malé kúsky nakrájanú zeleninu, ktorá ste použili aj do polievky.
Zdroj: shutterstock
Polievka s hráškom
4. Losos s kôprom
Keď sa na polievke stretnú losos, žerucha, kôpor a čierny sezam je to harmónia, ktorá rozmazná chuťové bunky každého hosťa. Môžete ich nasekať, ale krajšie to bude vyzerať, keď polievku ozdobíte do polkruhu s väčšími kúskami jednotlivých ingrediencii.
Zdroj: profimedia.sk, DUŠAN KŘÍSTEK
Paradajková polievka s lososom
5. Chrumkavá feta
Výrazná feta, čerstvé bylinky a jemný créme fraiche - to je kombinácia ktorá spraví zo silných polievok gurmánsky zážitok. Fetu nadrobte, zmiešajte s olejom a panko strúhankou a krátko pečte v rúre pri teplote 200 °C. Panko strúhanku môžete nahradiť aj nadrobenými slanými tyčinkami alebozemiakovými lupienkami. Bude ešte chrumkavejšia.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná fotografia
Zdroj: shutterstock
Krémová cviklová polievka