Opekaný ružičkový kel
26. 1. 2006, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:20)

Zdroj: Archív
Reklama
Prísady (pre 4 osoby): 1 PL kukuričného oleja 80 g anglickej slaniny bez kože 500 g ružičkového kelu 1 pomaranč50 g masla 2 PL kremžskej horčice 1 malá konzerva veľkej bielej fazule soľ mleté čierne korenie
1. V panvici zohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú anglickú slaninu a opekáme 3 minúty.
2. Kelové ružičky umyjeme, zbavíme poškodených listov a prekrojíme na polovice. Do panvice so slaninou nastrúhame pomarančovú kôru, pridáme maslo, horčicu, kelové ružičky a opekáme na strednom ohni.
3. Medzitým scedíme veľkú bielu fazuľu a spolu s ružičkovým kelom ju opekáme ďalšie 4 minúty. Podľa chuti osolíme a okoreníme.