Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Opité mandľové rezy

Opité mandľové rezy

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

45 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 10 kus vajce, 300 gram práškový cukor, 300 gram polohrubá múka, 100 gram mleté mandle, 10 polievková lyžica voda, 10 polievková lyžica olej, 1 balíček prášok do pečiva, 400 gram marhuľový džem, 5 polievková lyžica mandľový likér, 400 mililiter mlieko, 1 balíček vanilkový puding, 150 gram práškový cukor, 250 gram maslo, 50 gram opražené mleté mandle, 5 polievková lyžica mandľový likér, biela čokoláda, horká čokoláda

1.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame vodu a olej. Zľahka striedavo zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, sneh z bielkov a mleté mandle. Rozdelíme na 2 plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 25 minút.

2.

Džem rozmiešame s likérom. Z mlieka, pudingového prášku a polovice cukru uvaríme puding. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom, postupne pridávame vychladnutý puding, likér a zamiešame opražené mandle.

3.

Z vychladnutého cesta stiahneme papier. Jedno cesto natrieme džemom, na džem dáme 2/3 plnky a pritlačíme druhým cestom. Navrch natrieme zvyšnú plnku, polejeme bielou čokoládovou polevou a pofŕkame hnedou čokoládou. Rezy odložíme do chladu na 4 až 5 hodín.

Vyberáme pre vás niečo PLUS