Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Orechovo-kávový koláč

Reklama

Čas prípravy: 20 minút. Čas pečenia: 45 minút. Počet porcií: 6.

Nebojte sa upiecť aj trochu komplikovanejšie koláčiky. Zaručene to zvládnete a lahodná chuť vám bude odmenou.

Potrebujeme:

150 g hnedého cukru, 150 g zmäknutého masla, 75 g hladkej múky, 75 g mletých vlašských orechov, 3 vajcia, 1 PL instantnej kávy, 1 ČL vanilkového extraktu, 1 ČL prášku do pečiva, štipka soli.

POLEVA: 175 g zmäknutého masla, 175 g práškového cukru, 30 ml kávového likéru, 2 PL instantnej kávy.

NA OZDOBU: 8 polovíc vlašských orechov.

Postup:

Rúru vyhrejeme na 180 °C. Štvorcovú formu na pečenie vymastíme tukom a dno vystelieme papierom na pečenie. Ručným šľahačom vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme múku, vajcia, vanilkový extrakt, orechy, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme hladkú, krémovú zmes. V pohári vymiešame 1 PL instantnej kávy s trochou vriacej vody dohladka a zmes zapracujeme do cesta. Cesto preložíme do formy a dáme na 35 až 45 minút piecť do rúry. Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Medzitým si pripravíme polevu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom na krém, pridáme instantnú kávu rozmiešanú v troche vody a kávový likér. Koláč ozdobíme polevou a navrch rozdelíme vlašské orechy.

Vyberáme pre vás niečo PLUS