Orechový koláč s jahodami
29. 9. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)
Čas prípravy: 80 minút. Čas pečenia: 40 minút. Počet porcií: 8.
Potrebujeme:
400 g jahôd, 4 vajcia, 80 g sekaných vlašských orechov, 70 g masla, 60 g podrvených piškót, 40 g práškového cukru, 40 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, štipka mletej škorice, štipka soli, tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy, šľahačka na ozdobenie.
Postup:
V mise vyšľaháme dopenista žĺtky s práškovým cukrom a so zmäknutým maslom. V druhej mise vyšľaháme bielky, kryštálový a vanilínový cukor na tuhý sneh, ktorý opatrne primiešame do maslovej peny. Pridáme podrvené piškóty, orechy, škoricu a soľ. Všetko dôkladne premiešame.
Cesto preložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej okrúhlej formy a navrch pokladieme celé jahody. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 40 minút. Po upečení koláč vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame a pred podávaním ozdobíme kopčekom šľahačky.