Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Orechy + čokoláda? MŇAM dvojica, ktorá vám dodá energiu aj endorfíny: Tento koláč si zamilujete

Mramorový koláč je vhodný na raňajky či desiatu.

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Orechy a čokoláda – dvojka, ktorá sa k sebe dokonale hodí. V chrumkavom dvojfarebnom chlebíku si ich vychutnáte trebárs aj na desiatu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NAJ tipy od BARISTKY ako si DOMA pripraviť dokonale našľahané KAPUČÍNO!
    Zdroj: Petra Mitringová

    Na prípravu 10 kúskov potrebujeme:

    • 150 g celých lieskových orieškov 
    • 150 g nugátu 
    • 450 g rastlinného tuku na pečenie
    • 2 balíčky vanilínového cukru 
    • 250 g kryštálového cukru 
    • 6 vajec 
    • 450 g hladkej múky 
    • 1 balíček prášku do pečiva 
    • 110 ml mlieka
    •  2 PL kakaa ";i:10;s:39:"250 g horkej čokoládovej polevy ";i:11;s:16:"1 PL oleja ";i:12;s:23:"tuk na vymastenie formy

    Postup

    1. Všetky potrebné suroviny si pripravíme, odmeriame a odvážime. Väčšiu formu na chlieb (alebo dve menšie) vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie.
    2. Lieskovce opekáme na panvici bez oleja, až kým nezačnú rozvoniavať. Potom ich preložíme na kuchynskú utierku a silno pošúchame, aby sa oddelila hnedá šupka.
    3. Opečené lieskovce nasekáme nožom. Nugát nakrájame na väčšie kúsky a rúru vyhrejeme na 175 °C.
    4. Rastlinný tuk nakrájame a spolu s vanilínovým a kryštálovým cukrom vymiešame dopenista. Po jednom zapracujeme vajcia. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a 80 ml mlieka.
    5. Cesto rozdelíme na dve časti. Kakao zmiešame spolu so zvyšným mliekom a zmes zapracujeme do jednej časti cesta. Orechy a nugát zamiešame do kakaového cesta.
    6. Obe cestá striedavo naplníme do formy a vidličkou špirálovito premiešame. Pečieme asi 60 minút. Polevu roztopíme, zmiešame s olejom a nalejeme na vychladnutý koláč. Môžeme ozdobiť orieškami.

    Čas prípravy: 45 minút
    Čas pečenia: 60 minút

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.