1. Orechy sú bohatým zdrojom organizmu prospešných alfa-linoleových kyselín, ktoré majú výrazný pozitívny vplyv na redukciu rizika vzniku srdcových chorôb a infarktu, prevažne u mužskej populácie.
2. Orechy tiež môžu byť nápomocné pri boji s rôznymi druhmi chorôb, a to kvôli vysokému obsahu Vitamínu E druhu gamatokoferol, o ktorom je vedecky dokázané, že pomáha chrániť bunky prostaty pred vznikom rakoviny.
3. Konzumácia približne 30 gramov orechov denne eliminuje negatívny vplyv jedál bohatých na nasýtené mastné kyseliny, udržuje pružné cievy a pomáha utlmovať najrôznejšie zápaly.
4. Dôležitou vlastnosťou orechov je ich vysoký obsah magnézia a medi - minerálov, ktoré sú nezastupiteľné v boji proti voľným radikálom ničiacim zdravé telesné bunky a zapríčiňujúcim predčasné starnutie organizmu.
5. Hoci orechy obsahujú obrovské množstvo tukov, pomáhajú regulovať hmotnosť. Ľudia, ktorí pravidelne konzumujú orechy, majú nižšie riziko nadváhy ako tí, čo sa im úplne vyhýbajú.
Na toto si dávajte pozor!
1. Vo väčšom množstve však orechy ohrozujú štíhlu líniu. Preto je ideálne ich konzumovať v rozumnom množstve, najlepšie ako doplnok jedál.
2. Pozor na ne by si mali dávať najmä alergici, keďže orechy môžu obsahovať silné alergény, napríklad aj zárodky plesní.