Niet nad originálne balkánske čevabčiči: Vďaka tajnej prísade chutí božsky, bude sa rozplývať na jazyku
17. 9. 2018, 13:05 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:38)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Kúsky mletého mäsa môžete piecť v rúre, na panvici alebo na grile ako špíz. Vždy budú rovnako dokonalé.
Originálne balkánske čevabčiči
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa, zmes hovädzieho a bravčového
1 lyžičku sódy bikarbóny
Soľ a korenie podľa chuti
Takto sa to podarí:
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Originálne balkánske čevabčiči
1. Všetky prísady spolu dobre premiesime. Zmes zakryjeme a uložíme do chladničky aspoň na 30 minút, ideálne však cez noc.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Originálne balkánske čevabčiči
2. Rozdelíme ju na rovnaké časti a vytvarujeme čevabčiči.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Originálne balkánske čevabčiči
3. Pečieme ho v rúre na 200 stupňov asi 30 - 40 minút dozlatista. Môžeme ho aj grilovať alebo opekať na panvici.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Originálne balkánske čevabčiči