Originálne balkánske čevabčiči

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa, zmes hovädzieho a bravčového

1 lyžičku sódy bikarbóny

Soľ a korenie podľa chuti

Takto sa to podarí:

Originálne balkánske čevabčiči
Originálne balkánske čevabčiči
Zdroj: Nový Čas pre ženy

1. Všetky prísady spolu dobre premiesime. Zmes zakryjeme a uložíme do chladničky aspoň na 30 minút, ideálne však cez noc.

Originálne balkánske čevabčiči
Originálne balkánske čevabčiči
Zdroj: Nový Čas pre ženy

2. Rozdelíme ju na rovnaké časti a vytvarujeme čevabčiči.

Originálne balkánske čevabčiči
Originálne balkánske čevabčiči
Zdroj: Nový Čas pre ženy

3. Pečieme ho v rúre na 200 stupňov asi 30 - 40 minút dozlatista. Môžeme ho aj grilovať alebo opekať na panvici.

Originálne balkánske čevabčiči
Originálne balkánske čevabčiči
Zdroj: Nový Čas pre ženy