Šalát z domácich paradajok,zo žltého melóna a syra

4 porcie

500 g zmesi paradajok rôznych druhov a farieb● 1 červená cibuľa ● 1/2 žltého melóna (galia, medový,kantalup)● 2 mozzarelly alebo slaný syr (feta)● pár lístkov rukolya bazalky● balzamový ocot alebo citrónová šťava ● vločková soľ● olivový olej

Paradajky nakrájame na kolieska, polovice alebo štvrtiny. Premiešame spolu s melónom nakrájaným na plátky a cibuľou nakrájanou natenko. Rozložíme paradajky, melón a cibuľu na tanier, poukladáme na ne mozzarellu alebo slaný syr, pár lístkov šalátu a rukolu. Dochutíme soľou, ak sme použili slaný syr, solíme opatrne. Šalát pokvapkáme olivovým olejom a balzamovým octom alebo citrónovou šťavou.

Čas prípravy: 15 minút

Šalát z domácich paradajok, zo žltého melóna a syra
Zdroj: archív Dobré jedlo