Takto ste tarhoňu ešte nejedli: Pridajte do nej hrášok a slaninu a vyčarujete z nej chutný hlavný chod
12. 2. 2018, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:34)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Varenie tohto jedla popiera všetky zákony varenia cestovín. Orzotto v krémovej omáčke môže byť prílohou, predjedlom aj hlavným jedlom.
Orzotto so slaninou a hráškom
Potrebujeme:
250 tarhone alebo slovenskej ryže
100 g slaniny
malá šalotka
1 šálka mrazeného hrášku
lyžička masla
hrsť strúhaného parmezánu alebo iného tvrdého syra
500ml vriacej vody
mleté čierne korenie
Takto sa to podarí:
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Orzotto so slaninou a hráškom
1. Slaninu si nakrájame na tenké prúžky a na troške oleja opražíme dochrumkava.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Orzotto so slaninou a hráškom
2. Pridáme pokrájanú cibuľu.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Orzotto so slaninou a hráškom
3. Nasypeme tarhoňu a asi minútu opražíme.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Orzotto so slaninou a hráškom
4. Pridáme hrášok a podlejeme vriacou vodou.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Orzotto so slaninou a hráškom
5. Okoreníme a varíme prikryté asi 10 minút, kým nie je cestovina mäkká. Ak v panvici chýba voda, môžeme trochu priliať.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Orzotto so slaninou a hráškom
6. Pridáme kúsok masla a strúhaný parmezán.