Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Takto ste tarhoňu ešte nejedli: Pridajte do nej hrášok a slaninu a vyčarujete z nej chutný hlavný chod

Orzotto so slaninou a hráškom

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Varenie tohto jedla popiera všetky zákony varenia cestovín. Orzotto v krémovej omáčke môže byť prílohou, predjedlom aj hlavným jedlom.

Orzotto so slaninou a hráškom

Potrebujeme:

250 tarhone alebo slovenskej ryže

100 g slaniny

malá šalotka

1 šálka mrazeného hrášku

lyžička masla

hrsť strúhaného parmezánu alebo iného tvrdého syra

500ml vriacej vody

mleté čierne korenie

Takto sa to podarí:

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Orzotto so slaninou a hráškom

1. Slaninu si nakrájame na tenké prúžky a na troške oleja opražíme dochrumkava.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Orzotto so slaninou a hráškom

2. Pridáme pokrájanú cibuľu.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Orzotto so slaninou a hráškom

3. Nasypeme tarhoňu a asi minútu opražíme.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Orzotto so slaninou a hráškom

4. Pridáme hrášok a podlejeme vriacou vodou.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Orzotto so slaninou a hráškom

5. Okoreníme a varíme prikryté asi 10 minút, kým nie je cestovina mäkká. Ak v panvici chýba voda, môžeme trochu priliať.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Orzotto so slaninou a hráškom

6. Pridáme kúsok masla a strúhaný parmezán.

Vyberáme pre vás niečo PLUS