Reklama

Ostalo vám kuracie mäso z polievky? Vyskúšajte, TENTO parádny recept! Hotové to bude raz dva!

Ilustračné foto

Zdroj: Peter Záhradník

Reklama

Kto by chcel vyhadzovať jedlo, že? No niekedy je náročne vymyslieť, ako ho ešte využiť. Napríklad také kuracie mäso z polievky sa dá pripraviť aj na smotane a cibulke a výsledok bude lahodný! Vyskúšajte aj vy!

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

  • 1 ks uvarené kuracie prsia
  • 10 ml oleja
  • 3 ks mladé cibuľky
  • 300 ml mlieka
  • 2 ks vajcia
  • 120 g polohrubej múky
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho práškukypriaceho prášku
  • 70 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 10 cl maslo na vymazanie foriem
  • na posypanie mleté čierne korenie ";i:10;s:11:" pinch soli

Postup

Krok 1

Kuracie prsia nakrájajte. Na oleji opečte pokrájané biele časti mladých cibuliek, pridajte mäso, osoľte, okoreňte a premiešajte.

Krok 2

V mlieku vyšľahajte žĺtky a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Pridajte opraženú cibuľku s ochuteným mäsom, syr, polovicu pokrájanej zelenej cibuľkovej vňate a premiešajte. Nakoniec vmiešajte sneh z bielkov.

Krok 3

Masou naplňte formičky vymastené maslom a zapečte pri teplote 175 °C. Nákyp podávajte teplý, ozdobený cibuľkovou vňaťou a so cherry paradajkami.