Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ostré bravčové ragú

Ostré bravčové ragú

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 30 minút. Čas varenia: 50 minút.

Potrebujete: 800 g bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 feferónky, 200 g papriky (žltej, červenej, zelenej), 150 g fazuľkových strukov, 300 g paradajok, 3 PL oleja, 1 PL paradajkového pretlaku, 600 ml mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1/4 ČL mletej papriky, 300 g širokých rezancov, 1 PL petržlenovej vňate

Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky veľké 2 cm. Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno pokrájame. Feferónky a papriky zbavíme jadierok a nakrájame na prúžky.

Z fazuľky odstránime konce, nakrájame na kúsky dlhé 3 cm, varíme 5 minút vo vriacej osolenej vode, scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Paradajky krátko ponoríme do vriacej vody, schladíme v studenej vode, ošúpeme, zbavíme jadierok, ktoré pretlačíme cez sitko, a šťavu odložíme, dužinu nakrájame na kocky.

Olej rozpálime vo veľkej panvici a opečieme na ňom osolené a okorenené mäso. Pridáme cibuľu, cesnak, feferónky a krátko opečieme. Primiešame paradajkový pretlak a všetko spolu 2 minúty opekáme. Podlejeme vývarom a paradajkovou šťavou. Teplotu znížime, ochutíme soľou, korením a mletou paprikou. Necháme variť 35 minút. Pridáme papriku, fazuľku a paradajky a varíme ďalších 10 minút. Rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode. Bravčové ragú ochutíme a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s rezancami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS