Reklama

Nadýchaná ovocná bábovka upečená vo forme vysypanej kokosom je skvelá maškrta na víkend, vyskúšajte

Ovocná bábovka

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Nedarí sa vám upiecť bábovku, aby po zahryznutí bola ako obláčik? S naším receptom sa vám konečne podarí.

Ovocie môžete nahradiť čokoládou, alebo ovocím. Prípadne polovicu cesta spraviť kakaovú.

Ovocná bábovka

Potrebujeme:

5 vajec, 7 PL práškového cukru, 100 ml oleja, 100 ml vody, 8 PL hladkej múky, prášok do pečiva, štipka soli, za hrsť sezónneho ovocia, 1 PL masla, kokos

Takto sa to podarí:

1. V mise vymiešame žĺtky s cukrom dopenista. Postupne prilejeme olej a aj vodu. Vmiešame múku a prášok do pečiva.

2. Bielky so soľou vyšľaháme do tuhého snehu. Ten zamiešame do cesta na viackrát.

3. Posypeme ovocím a zamiešame.

4. Nalejeme do maslom vymastenej a kokosom vysypanej formy.

5. Pečieme na 170 °C asi 45 minút. Upečený koláč poprášime cukrom.