Nadýchaná ovocná bábovka upečená vo forme vysypanej kokosom je skvelá maškrta na víkend, vyskúšajte
8. 6. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Nedarí sa vám upiecť bábovku, aby po zahryznutí bola ako obláčik? S naším receptom sa vám konečne podarí.
Ovocie môžete nahradiť čokoládou, alebo ovocím. Prípadne polovicu cesta spraviť kakaovú.
Ovocná bábovka
Potrebujeme:
5 vajec, 7 PL práškového cukru, 100 ml oleja, 100 ml vody, 8 PL hladkej múky, prášok do pečiva, štipka soli, za hrsť sezónneho ovocia, 1 PL masla, kokos
Takto sa to podarí:
1. V mise vymiešame žĺtky s cukrom dopenista. Postupne prilejeme olej a aj vodu. Vmiešame múku a prášok do pečiva.
2. Bielky so soľou vyšľaháme do tuhého snehu. Ten zamiešame do cesta na viackrát.
3. Posypeme ovocím a zamiešame.
4. Nalejeme do maslom vymastenej a kokosom vysypanej formy.
5. Pečieme na 170 °C asi 45 minút. Upečený koláč poprášime cukrom.