Ovocné mafiny
26. 5. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:42)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 30 minút, 12 kusov
Potrebujeme:
Cesto: 150 g jahôd, 250 g hladkej múky, 2,5 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1 vajce, 100 g práškového cukru, 80 ml rastlinného oleja, 150 g smotany na šľahanie, 150 g cmaru
Plnka: 80 g jahôd, 70 g čerstvého syra, 1 PL smotany na šľahanie, 2 PL práškového cukru
Postup:
1. cesto: Jahody umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s múkou, práškom do pečiva a so sódou bikarbónou. V druhej miske zmiešame cukor, olej, smotanu, cmar a vajce. Múčnu zmes rýchlo premiešame s vaječnou. Miešame, až sa všetky prísady dobre spoja.
2. Plnka: Jahody umyjeme a nakrájajme na menšie kúsky. Pridáme čerstvý syr, smotanu a cukor. Všetko premiešame. Polovicu cesta rozdelíme do mafinového plechu, potom rozdelíme plnku z čerstvého syra a jahôd a nakoniec navrch rozdelíme zvyšok cesta. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 až 25 minút. Podávame mierne vychladené.
Čas pečenia: 25 minút