Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ovocné mafiny

Ovocné mafiny

Zdroj: isifa

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, 12 kusov

Potrebujeme:

Cesto: 150 g jahôd, 250 g hladkej múky, 2,5 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1 vajce, 100 g práškového cukru, 80 ml rastlinného oleja, 150 g smotany na šľahanie, 150 g cmaru

Plnka: 80 g jahôd, 70 g čerstvého syra, 1 PL smotany na šľahanie, 2 PL práškového cukru

Postup:

1. cesto: Jahody umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s múkou, práškom do pečiva a so sódou bikarbónou. V druhej miske zmiešame cukor, olej, smotanu, cmar a vajce. Múčnu zmes rýchlo premiešame s vaječnou. Miešame, až sa všetky prísady dobre spoja.

2. Plnka: Jahody umyjeme a nakrájajme na menšie kúsky. Pridáme čerstvý syr, smotanu a cukor. Všetko premiešame. Polovicu cesta rozdelíme do mafinového plechu, potom rozdelíme plnku z čerstvého syra a jahôd a nakoniec navrch rozdelíme zvyšok cesta. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 až 25 minút. Podávame mierne vychladené.

Čas pečenia: 25 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS