Reklama

Ovocný koláč s jogurtom

Ovocný koláč s jogurtom

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 40 minút, čas pečenia: 25 minút, pre celú rodinu

Potrebujeme: 1 väčší téglik bieleho jogurtu, 180 g polohrubej múky, 100 g kryštálového cukru, 1 vajce, 1 prášok do pečiva, 400 g drobného ovocia (jahody, maliny, čerešne, ríbezle atď.), tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie

Postup:

1. Jogurt, preosiatu múku, cukor, rozšľahané vajce a prášok do pečiva zmiešame v mise dohladka. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.

2. Navrch cesta poukladáme umyté a očistené drobné ovocie. Koláč upečieme vo vyhriatej rúre. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4