Ovocný šalát so šunkou a syrom
18. 2. 2013, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:37)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 200 g plátkov syra gouda, 200 g dusenej šunky, 250 g hrozna, 2 jablká, 1 cibuľa, 4 lyžice tekvicových semienok, listy hlávkového šalátu na podávanie
Dresing: 1 šalotka, 2 cm zázvoru, 150 g bieleho jogurtu, 3 lyžice majonézy, 4 lyžice portského vína, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Syr a šunku nakrájame na tenké prúžky. Hrozno umyjeme, bobule rozpolíme a zbavíme jadierok. Z jabĺk odstránime jadierka a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Všetko preložíme do misy a premiešame.
2. V miske zmiešame najemno nasekanú šalotku so strúhaným zázvorom. Pridáme jogurt, majonézu a portské víno. Osolíme a okoreníme.
3. Hlávkový šalát umyjeme a rozoberieme na listy, ktoré poukladáme na taniere. Na listy rozložíme miešaný šalát a posypeme tekvicovými semienkami. Dresing podávame zvlášť.