Palacinková torta so šlahačkou
23. 4. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 25 minút; 6 porcií
Potrebujeme:
CESTO: 250 g hladkej múky, 2 PL práškového cukru, 4 vajcia, 50 ml mlieka, olej na pečenie
PLNKA: 200 ml smotany na šľahanie, 2 PL práškového cukru, 50 g horkej čokolády
Postup:
1. Do misy pripravíme múku, cukor, vajcia a postupne, za stáleho miešania, prilievame mlieko.
2. Pomocou metličky dôkladne premiešame, kým nevznikne riedke hladké cesto. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme stáť pri izbovej teplote 60 minút.
3. Potom na panvici zohrejeme olej a opečieme 8 až 10 väčších palaciniek.
4. Medzitým pripravíme čokoládovú plnku tak, že v miske vyšľaháme smotanu spolu s cukrom. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť, potom ju spojíme s 2 PL šľahačky.
5. Na tortový podnos ukladáme najskôr palacinku, do stredu nanesieme tenkú vrstvu krému a rovnomerne rozotrieme, potom šľahačku a nakoniec prekryjeme palacinkou.
6. Takto striedavo pokračujeme 8 až 10 vrstiev, ktoré ukončíme palacinkou.
7. Nakoniec dáme na 60 minút do chladničky.
Čas odležania: 120 minút
Čas opekania: 10 minút