Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Palacinková torta so šlahačkou

Palacinková torta so šlahačkou

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 25 minút; 6 porcií

Potrebujeme:

CESTO: 250 g hladkej múky, 2 PL práškového cukru, 4 vajcia, 50 ml mlieka, olej na pečenie

PLNKA: 200 ml smotany na šľahanie, 2 PL práškového cukru, 50 g horkej čokolády

Postup:

1. Do misy pripravíme múku, cukor, vajcia a postupne, za stáleho miešania, prilievame mlieko.

2. Pomocou metličky dôkladne premiešame, kým nevznikne riedke hladké cesto. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme stáť pri izbovej teplote 60 minút.

3. Potom na panvici zohrejeme olej a opečieme 8 až 10 väčších palaciniek.

4. Medzitým pripravíme čokoládovú plnku tak, že v miske vyšľaháme smotanu spolu s cukrom. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť, potom ju spojíme s 2 PL šľahačky.

5. Na tortový podnos ukladáme najskôr palacinku, do stredu nanesieme tenkú vrstvu krému a rovnomerne rozotrieme, potom šľahačku a nakoniec prekryjeme palacinkou.

6. Takto striedavo pokračujeme 8 až 10 vrstiev, ktoré ukončíme palacinkou.

7. Nakoniec dáme na 60 minút do chladničky.

Čas odležania: 120 minút

Čas opekania: 10 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS