Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Palacinky s dusenými jabĺčkami

Palacinky s dusenými jabĺčkami

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 15 minút; 4 porcie

Potrebujeme: 450 ml mlieka, 150 g hladkej múky, 55 g masla, 30 g kryštálového cukru, 3 vajcia

PLNKA: 600 g jabĺk, 75 g kryštálového cukru, 55 ml vody, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL vanilkového extraktu, šľahačka na ozdobenie

Postup:

1. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky.

2. Vo veľkom hrnci zmiešame jablká, cukor, škoricu, vanilkový extrakt a vodu. Na miernom ohni privedieme do varu a za občasného premiešania dusíme 12 až 15 minút.

3. Jablká sčasti zlejeme a spolu s polovicou tekutiny odložíme.

4. Múku a cukor preosejeme do veľkej misy a zmiešame s mliekom a vajcami. Vyšľaháme hladké palacinkové cesto.

5. Na panvici rozpustíme trochu masla, na ktorom z cesta z oboch strán opečieme palacinku.

6. Hotovú dáme na servírovací tanier alebo tortový podnos. Vrch palacinky potrieme jablkovou zmesou.

7. Postup zopakujeme, až minieme všetko cesto a jablká.

8. Vrch pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

Čas varenia: 15 minút

Čas opekania: 15 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS