Palacinky s dusenými jabĺčkami
20. 4. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 15 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 450 ml mlieka, 150 g hladkej múky, 55 g masla, 30 g kryštálového cukru, 3 vajcia
PLNKA: 600 g jabĺk, 75 g kryštálového cukru, 55 ml vody, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL vanilkového extraktu, šľahačka na ozdobenie
Postup:
1. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky.
2. Vo veľkom hrnci zmiešame jablká, cukor, škoricu, vanilkový extrakt a vodu. Na miernom ohni privedieme do varu a za občasného premiešania dusíme 12 až 15 minút.
3. Jablká sčasti zlejeme a spolu s polovicou tekutiny odložíme.
4. Múku a cukor preosejeme do veľkej misy a zmiešame s mliekom a vajcami. Vyšľaháme hladké palacinkové cesto.
5. Na panvici rozpustíme trochu masla, na ktorom z cesta z oboch strán opečieme palacinku.
6. Hotovú dáme na servírovací tanier alebo tortový podnos. Vrch palacinky potrieme jablkovou zmesou.
7. Postup zopakujeme, až minieme všetko cesto a jablká.
8. Vrch pred podávaním ozdobíme šľahačkou.
Čas varenia: 15 minút
Čas opekania: 15 minút