Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Palacinky s mletým mäsom

Palacinky s mletým mäsom

Zdroj: © StockFood

Reklama

35 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 120 gram hladká múka, 200 mililiter mlieko, 0.25 čajová lyžička soľ, 1 kus vajce, 2 polievková lyžica rastlinný olej na vyprážanie, 1 kus cibuľa, 1 strúčik cesnak, 2 polievková lyžica olivový olej, 400 gram miešané mleté mäso, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 150 mililiter mäsový vývar, 1 kus červená paprika, 1 kus avokádo, 120 gram kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, limetková šťava

1. Na palacinky vymiešame múku, mlieko a soľ dohladka. Zapracujeme vajce a necháme 10 minút odležať.

2. Cibuľu a cesnak ošúpeme, najemno nasekáme a spolu dosklovita opečieme na olivovom oleji. Pridáme mäso a opekáme do svetlohneda. Zalejeme vývarom spolu s paradajkovým pretlakom a za občasného miešania varíme asi 15 minút.

3. Papriku očistíme, odstránime jadierka i žilky a nakrájame na malé kocky. Po 10 minútach varenia pridáme k mäsu. Na konci varenia by mala byt tekutina skoro úplne vyparená.

4. Z cesta pripravíme na rastlinnom oleji 4 veľmi tenké palacinky, ktoré opekáme z každej strany asi 1 minútu.

5. Avokádo ošúpeme, rozpolíme a dužinu nakrájame na malé kocky. Tie zamiešame do mäsovej zmesi. Dochutíme soľou, limetkovou šťavou a korením.

6. Palacinky poukladáme na taniere, naplníme plnkou a pokvapkáme smotanou. Preložíme na polovicu a ihneď podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS