Páli, páli, UŽ NEPÁLI! AJ NAJŠTIPĽAVEJŠIA paprička bude vďaka tomuto TRIKU jemným pohladením
19. 2. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:03)

Zdroj: SHUTTERSTOCK
Pokiaľ radi vo varení používate štipľavé papričky, viete, že niekedy je tá pikantná chuť už priveľa. Stačí pritom urobiť len toto a už sa nikdy nebudete musieť báť horiacich chuťových buniek.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
Milujete čili, ale príliš ostrá chuť vám prekáža? Máte pravdu. Ak sa to s pikantnosťou preženie, z jedla máme skôr nepríjemný zážitok. Slzy v očiach, červeň v tvári a ústa v jednom ohni. To naozaj nie je pohľad, ktorý chcete vidieť u svojich stravníkov.
Zdroj: Shutterstock
Segedínska paprika patrí medzi najvychýrenejšie v Európe.
Aby ste nemuseli narýchlo hľadať pohár strudeného mlieka, máme pre vás skvelý trik. Surovú papričku rozrežte na polovice, odstráňte všetky jadierka a blanky a čistú papričku opláchnite pod studenou vodou. Štipľavosť sa zjemní, výnimočná chuť však zostane. A vy sa už nebudete musieť obávať, že ostrá pikantnosť prebije všetky chute práve uvarenej dobroty. Určite vyskúšajte!
Zdroj: Shutterstock
Čili podporuje ohrievanie tela vďaka látke kapsaicínu.
Pozrite si aj:
