Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Panenka s hroznom na víne

Reklama

Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 2 bravčové panenky, 200 g šalotky, 400 g ružového hrozna, 250 ml ružového alebo červeného vína, 30 g masla, 4 PL medu, 1 PL kryštálového cukru, šťava z 1/2 citróna, 1 ČL škrobovej múčky, 2 PL oleja, mletá rasca, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

1. Mäso umyjeme, osušíme a posypeme soľou, korením a rascou. V panvici rozohrejeme olej, na ktorom obe panenky z každej strany prudko opečieme. Potom mäso preložíme do pekáča a dáme na zhruba 20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.

2. Šalotky ošúpeme a rýchlo orestujeme na rozpustenom masle. Pridáme k nim med, cukor a citrónovú šťavu. Ďalej podlejeme vínom a podusíme, až šalotky zmäknú.

3. Potom do zmesi pridáme rozpolené bobule hrozna a škrobovú múčku rozmiešanú v troche vody. K hroznu pridáme výpek z mäsa, premiešame a krátko prehrejeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

4. Upečené mäso nakrájame na hrubšie plátky, rozdelíme na taniere a ozdobíme hroznom a šalotkami. Podávame so zemiakmi.

Čas pečenia: 20 minút

Čas dusenia: 10 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS