Reklama

Paprikáš z rybieho filé

Paprikáš z rybieho filé

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie

Potrebujeme: 600 g rybieho filé, 60 g masla, 60 g cibule, mletá červená paprika, soľ, 20 g paradajkového pretlaku, 150 ml kyslej smotany, 20 g hladkej múky, šťava z 1/2 citróna

Postup:

1. Filé rozmrazíme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

2. V hrnci rozohrejeme maslo, na ktorom speníme cibuľu. Pridáme pretlak, ochutíme soľou a paprikou. Premiešame a krátko podusíme.

3. Paradajkový pretlak podlejeme vriacou vodou, povaríme, pridáme rybu a podusíme domäkka. V smotane rozmiešame múku, pridáme k rybe a necháme zovrieť. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Odstavíme a podávame s cestovinou alebo haluškami.