Papriková pasta
31. 8. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)
Reklama
Čas prípravy: 20 minút, 2 poháre po 200 ml
Potrebujeme: 500 g červených paprík, olivový olej na potretie, nasekaný čerstvý tymian, soľ, mleté čierne korenie, vínny ocot na dochutenie
Postup:
1. Papriky očistíme, zbavíme jadierok, umyjeme, osušíme a potrieme olejom. Posypeme trochou tymianu a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 15 až 20 minút, až šupy sčernejú a začnú sa odlupovať.
2. Po upečení papriky dáme do mikroténového vrecúška a necháme úplne vychladnúť. Potom ich olúpeme a dohladka rozmixujeme s tymianom, so soľou, s korením a octom.
3. Zmes naplníme do pohárov, uzavrieme a sterilizujeme 15 minút pri teplote 90 °C.