Reklama

Papriková pasta

Reklama

Čas prípravy: 20 minút, 2 poháre po 200 ml

Potrebujeme: 500 g červených paprík, olivový olej na potretie, nasekaný čerstvý tymian, soľ, mleté čierne korenie, vínny ocot na dochutenie

Postup:

1. Papriky očistíme, zbavíme jadierok, umyjeme, osušíme a potrieme olejom. Posypeme trochou tymianu a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 15 až 20 minút, až šupy sčernejú a začnú sa odlupovať.

2. Po upečení papriky dáme do mikroténového vrecúška a necháme úplne vychladnúť. Potom ich olúpeme a dohladka rozmixujeme s tymianom, so soľou, s korením a octom.

3. Zmes naplníme do pohárov, uzavrieme a sterilizujeme 15 minút pri teplote 90 °C.