Paprikový šalát
23. 4. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:39)

Zdroj: Archív
1 červená, zelená a žltá paprika 2 cibule 4 paradajky250 g uvareného hovädzieho mäsa100 g eidamu1/8 l mäsového vývaru1 ČL soli2 strúčiky cesnakumleté čierne korenie1 zväzok pažítky1 zväzok petržlenovej vňate4 PL oleja3 PL octusoľ
POSTUP: 1. Papriky umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok a pokrájame na pásiky. Cibuľu očistíme a tiež pokrájame na pásiky. Paradajky sparíme, ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na kocky. 2. Hovädzie mäso spolu so syrom pokrájame na pásiky. Zeleninu spolu s mäsom a syrom vložíme do misy a zľahka premiešame. 3. Na nálev zmiešame vývar s roztlačeným cesnakom a soľou, olejom, octom a korením. Nálev nalejeme na šalát a pridáme nasekanú petržlenovú vňať s pažítkou.