Reklama

Paradajková kapusta

Reklama

Potrebujeme: 1/2 hlávky bielej kapusty, 1 cibuľu, 2 konzervy paradajkového pretlaku, 100 ml kečupu, 2 bobkové listy, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, 2 až 3 PL hladkej múky, olej, soľ, kryštálový cukor

Postup:

1. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú kapustu, zalejeme vodou a osolíme. Pridáme korenie, bobkový list a kapustu uvaríme domäkka.

2. Potom pridáme paradajkový pretlak, kečup zmiešaný s hladkou múkou. Premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili a omáčka bola hustá.

3. Nakoniec všetko ochutíme kryštálovým cukrom a soľou. Podávame s knedľou a opečeným párkom.