Paradajková omáčka s mletým mäsom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
10 minút, 2 porcie
Potrebujeme: 250 gram mleté hovädzie mäso, 200 mililiter pasírované paradajky, 2 kus sterilizovaná uhorka, 2 kus celé nové korenie, 1 kus cibuľa, 1 kus bobkový list, 1 kus mrkva, soľ, mleté čierne korenie, olej
1. Na panvici rozhorúčime olej, pridáme nasekanú cibuľu a chvíľu opekáme dosklovita. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a opečieme do svetlohneda.
2. Pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu a uhorky, chvíľku popražíme a zalejeme paradajkami. Podľa potreby zriedime vodou. Pridáme bobkový list a nové korenie. Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 20 minút. Dochutíme a podávame s cestovinami.