Paradajková omáčka s petržlenovou vňaťou
24. 6. 2009, 15:39 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:14)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Čas prípravy: 20 minút. Čas varenia: 20 minút.
Potrebujeme: 800 g paradajok z konzervy, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 PL oleja, 100 ml bieleho vína, 1/2 fľaše zaváranej papriky, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, 1 ČL kryštálového cukru, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1 Paradajky sparíme v horúcej vode, zlejeme a olúpeme. Rozpolíme, odstránime semienka a dužinu nakrájame na kúsky.
2 Cibuľu a cesnak očistíme, nadrobno nasekáme a speníme na oleji. Pridáme paradajky, privedieme do varu a zalejeme vínom. Prikryté varíme asi 10 minút.
3 Papriku scedíme, necháme odkvapkať, nakrájame na kúsky a pridáme do hrnca. Petržlenovú vňať umyjeme, lístky otrháme (niekoľko ich odložíme nabok) a najemno nasekáme.
4 Keď je omáčka dostatočne hustá a zelenina rozpadnutá, podľa potreby ju ochutíme mletým čiernym korením, soľou a kryštálovým cukrom. Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať a omáčku podávame ozdobenú zvyšnými lístkami.