Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Paradajková polievka s minipizzou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT; ČAS PEČENIE: 15 MINÚT

POTREBUJEME:

2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 2 PL olivového oleja, 800 ml kuracieho vývaru, 2 konzervy paradajok (po 400 g), 2 ČL sušenej bazalky, soľ, mleté čierne korenie, 100 g šľahačkovej smotany, bazalkové lístky na ozdobu, 1 balenie cesta na pizzu v prášku, kečup, 100 g šunkovej salámy, 100 g šampiňónov z konzervy, 100 g strúhaného syra.

POSTUP:


1. Cesto na pizzu pripravíme podľa návodu na obale a rozvaľkáme na doske. Vykrojíme z neho kolieska, ktoré potrieme kečupom, posypeme syrom a šampiňónmi. V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme asi 15 minút.

2. Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu nakrájame na mesiačiky. Na oleji opečieme najprv cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a zalejeme vývarom.

3. Do vývaru pridáme obe konzervy paradajok aj so šťavou a pomocou ponorného mixéra alebo pučidla na zemiaky čiastočne roztlačíme. Pridáme sušenú bazalku a 10 minút varíme, potom dochutíme soľou a korením.

4. Smotanu vyšľaháme a servírujeme až do taniera. Ozdobíme bazalkovými lístkami a polievku podávame s minipizzami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS