Paradajková polievka s minipizzou
4. 3. 2008, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:09)

Zdroj: Archív
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 30 MINÚT; ČAS PEČENIE: 15 MINÚT
POTREBUJEME:
2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 2 PL olivového oleja, 800 ml kuracieho vývaru, 2 konzervy paradajok (po 400 g), 2 ČL sušenej bazalky, soľ, mleté čierne korenie, 100 g šľahačkovej smotany, bazalkové lístky na ozdobu, 1 balenie cesta na pizzu v prášku, kečup, 100 g šunkovej salámy, 100 g šampiňónov z konzervy, 100 g strúhaného syra.
POSTUP:
1. Cesto na pizzu pripravíme podľa návodu na obale a rozvaľkáme na doske. Vykrojíme z neho kolieska, ktoré potrieme kečupom, posypeme syrom a šampiňónmi. V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme asi 15 minút.
2. Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu nakrájame na mesiačiky. Na oleji opečieme najprv cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a zalejeme vývarom.
3. Do vývaru pridáme obe konzervy paradajok aj so šťavou a pomocou ponorného mixéra alebo pučidla na zemiaky čiastočne roztlačíme. Pridáme sušenú bazalku a 10 minút varíme, potom dochutíme soľou a korením.
4. Smotanu vyšľaháme a servírujeme až do taniera. Ozdobíme bazalkovými lístkami a polievku podávame s minipizzami.