Paradajková polievka s párkami
30. 10. 2013, 7:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)
Čas prípravy: 45 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 200 g teľacích párkov, 1 malá kapusta (250 g), 600 ml vývaru, 8 koktailových paradajok, 1 stredne veľká cibuľa, 150 ml kyslej smotany (12 %), 40 g hladkej múky, 60 ml oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL mletej sladkej papriky, soľ
Postup:
1. Kapustu rozpolíme, vyrežme hlúbik, odstránime vonkajšie listy a zvyšok najemno pokrájame.
2. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak na plátky. V hrnci zohrejeme 2/3 oleja a za stáleho miešania na ňom opečieme cibuľu.
3. Pridáme kapustu a miešame, až kapusta trochu zmäkne. Potom pridáme cesnak, mletú papriku a pretlak, premiešame a zalejeme vývarom. Všetko privedieme do varu a necháme dusiť do polomäkka.
4. Prilejeme smotanu zmiešanú s múkou a miešame, aby sa nevytvorili hrudky. Keď polievka zhustne, znížime teplotu a zvoľna varíme domäkka.
5. Párky olúpeme, nakrájame na plátky a opečieme spolu s polovicami paradajok na zvyšnom oleji. Nakoniec ich pridáme do polievky, krátko povaríme a podľa chuti osolíme.
Čas varenia: 35 minút