Paradajkové čatní
1. 9. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Shutterstock
Čas prípravy: 40 minút, 3 poháre po 250 ml
Potrebujeme: 1 kg paradajok, 3 cibule, 3 jablká, 1 feferónka, 200 ml vínneho octu, 3 PL cukru, 2 PL olivového oleja, 2 ČL soli, 1 PL strúhaného čerstvého zázvoru, 1 ČL mletej papriky, 1/2 ČL drveného kardamomu
Postup:
1. Paradajky umyjeme a nakrájame. Jablká olúpeme, prekrojíme, vyrežeme jadrovníky a dužinu nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska. Očistenú feferónku nasekáme na malé kúsky.
2. Všetko dôkladne premiešame, zalejeme vínnym octom, osolíme a dusíme domäkka. Po častiach zapracujeme cukor, strúhaný zázvor, mletú papriku, kardamom a olivový olej. Varíme ešte pár minút.
3. Vrelé čatní rozdelíme do pohárov, uzavrieme a otočíme dnom hore. Skladujeme v tmavej a chladnej miestnosti.