Paradajkovo - cícerová polievka
21. 10. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:08)

Zdroj: archív
Ak máte radi polievky, zaručene by ste mali vyskúšať paradajkovo - cícerovú. Hodí sa nielen k obedu, ale aj ako ľahká večera.
Potrebujeme: 2 konzervy cícera, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 konzerva lúpaných paradajok, soľ, mleté čierne korenie, sušená bazalka, 1 kocka hovädzieho bujónu, 2 PL olivového oleja
Ako na to: Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme paradajky aj so šťavou, dochutíme soľou, korením a zalejeme asi 800 ml vody. Privedieme do varu a pridáme bujón. Do polievky vložíme polovicu scedeného cícera, varíme asi 8 minút a rozmixujeme. Druhú polovicu cícera pridáme do rozmixovanej polievky, dochutíme bazalkou, podľa potreby soľou a môžeme podávať.