Reklama

Paradajkovú omáčku určite milujú aj vaši labužníci: Pridajte do nej 2 veci, bude chutiť božsky!

Mýtus vyvrátený

Zdroj: shutterstock

Reklama

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Opäť pre vás máme najlepšie rady do domácnosti.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Mať doma poriadok je fajn, ale toto je už extrém! Naša čitateľka prezradila, čo robí každý deň

    SOS z kuchyne

    Ako docieliť, aby bola cukrová poleva na koláči krásne hladká?

    Vierka z Trenčína

    Radí redaktorka Petra Mitringová 

    Odhadnúť správny pomer cukru a citrónovej šťavy alebo sirupu nie je vždy jednoduché. Máme pre vás zopár rád. Poleva sa nezrazí, ak do cukru pridáte štipku soli. Ak poleva príliš stvrdne, zrieďte ju citrónovou šťavou. Povrch zákuskov bude hladký, ak ho najprv potriete tenkou vrstvou a až po vysušení nanesiete druhú vrstvu.

    Slovník modernej gazdinky 

    Umami

    Ak holdujete ázijskej kuchyni a občas si o nej niečo prečítate, nie je pre vás tento pojem novinkou. Ide o piatu chuť – popri sladkej, kyslej, horkej a slanej. Identifikoval ju v roku 1908 Ikeda Kikuanae, a to pri výskume silnej chuti vývaru z morských rias (kombi), ktorý používali ázijskí kuchári do väčšiny svojich pokrmov. Zistil, že táto riasa je bohatá na glutamát, ktorý spôsobuje silnú umami chuť aj známej sójovej omáčky. Inak vedeli ste, že umami znamená v preklade niečo ako lahôdka, delikatesa?

    Mýtus  vyvrátený

    Aj vy ste verili svojej mamičke a Pepkovi námorníkovi, že vďaka špenátu budete zdravá a silná ako táto kreslená postavička? Samozrejme, špenát je zdravý a blahodarný pre naše zdravie. Ale pravda je, že čo sa týka obsahu železa, rozhodne nestojí na poprednej priečke, ako sa tvrdilo. Napríklad taká biela fazuľa alebo aj hrášok majú tejto minerálnej látky jednoznačne viac.

    Zdroj: shutterstock

    Mýtus vyvrátený

    Bude ešte lepšia

    Zdroj: shutterstock

    Bude ešte lepšia

    Paradajková omáčka je sama osebe pochúťkou, ktorú majú radi malí aj veľkí labužníci. Skúste do nej pri varení pridať aj trocha škorice a medu. Jej vylepšená chuť vás prekvapí.

    Zdroj: shutterstock

    Bude ešte lepšia

    Len za lyžičku

    Vyskúšajte pridať do uhorkového šalátu jednu lyžičku horčice. Osolené plátky uhorky sú totiž  ťažšie stráviteľné a práve horčica šalát zjemní a pomôže tráveniu.

    Zdroj: shutterstock

    Len za lyžičku

     

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.