Parížske rožky
19. 3. 2008, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Obľúbené drobné koláčiky sú hitom nielen na svadbách. Pripravte si ich podľa nášho receptu.
PRÍSADY (asi na 30 kusov): CESTO: 5 bielkov, 400 g práškového cukru, 250 g pomletých vlašských orechov, 4 PL strúhanky.
KRÉM: 3 vajcia, 10 PL kryštálového cukru, 3 PL kakaa, 375 g masla.
POLEVA: 250 g rastlinného tuku na pečenie, 200 g čokolády na varenie.
1. Nad parou šľaháme 5 bielkov, po lyžiciach postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Vareškou zapracujeme pomleté orechy a strúhanku.
2. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecúška alebo strojčeka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožky. Rožky pečieme v rúre vyhriatej na 140 °C asi 20 minút a necháme vychladnúť.
3. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme tri vajcia, kryštálový cukor a kakao. Zmes miešame do zhustnutia, potom necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame maslo a po lyžiciach pridáme vychladnutú zmes. Krém striekame na upečené vychladnuté rožky a polejeme ich čokoládovou polevou.
Čas prípravy: 60 minút
Čas pečenia: 20 minút