Pasta all' arrabbiata
14. 10. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: Shutterstock
Potrebujeme: 100 g prerastenej slaniny, 1 červenú papričku čili, 200 g špagiet, 1 PL olivového oleja, 500 ml podrvených paradajok, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, 35 g kapár
Postup:
1. Na doske nakrájame slaninu na kocky. 1 červenú papričku čili pozdĺžne rozpolíme, vyškrabeme jadierka a dužinu pokrájame nadrobno.
2. V osolenej vriacej vode uvaríme špagety. Medzitým ohrejeme na panvici olivový olej a 2 až 3 minúty na ňom opekáme slaninu.
3. Pridáme čili, 1 minútu opečieme a vlejeme podrvené paradajky. Pridáme prelisivaný cesnak a kapary. Varíme asi 2 minúty. Nakoniec všetko ochutíme soľou.
4. Cestoviny zlejeme, pridáme do omáčky a premiešame. Cestoviny rozdelíme do 2 tanierov a vrch posypeme strúhaným tvrdým syrom.