Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pasta all' arrabbiata

Pasta all' arrabbiata

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Potrebujeme: 100 g prerastenej slaniny, 1 červenú papričku čili, 200 g špagiet, 1 PL olivového oleja, 500 ml podrvených paradajok, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, 35 g kapár

Postup:

1. Na doske nakrájame slaninu na kocky. 1 červenú papričku čili pozdĺžne rozpolíme, vyškrabeme jadierka a dužinu pokrájame nadrobno.

2. V osolenej vriacej vode uvaríme špagety. Medzitým ohrejeme na panvici olivový olej a 2 až 3 minúty na ňom opekáme slaninu.

3. Pridáme čili, 1 minútu opečieme a vlejeme podrvené paradajky. Pridáme prelisivaný cesnak a kapary. Varíme asi 2 minúty. Nakoniec všetko ochutíme soľou.

4. Cestoviny zlejeme, pridáme do omáčky a premiešame. Cestoviny rozdelíme do 2 tanierov a vrch posypeme strúhaným tvrdým syrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS