Reklama

Paštéta z husacej pečene

Paštéta z husacej pečene

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Čas prípravy: 60 minút. 4 porcie

Potrebujeme: 200 g husacej pečene, 100 g kuracích prsičiek, 150 ml smotany na šľahanie, 25 ml brandy alebo koňaku, štipka strúhanej citrónovej kôry, štipka mletého bieleho korenia, štipka mletého zázvoru, štipka muškátového kvetu, mleté nové korenie, soľ (asi 8 g), maslo na vymastenie formičiek

Postup:

1. Kuracie mäso a husacie pečene zbavíme blán, nakrájame na kocky a necháme chvíľku v chladničke vychladiť.

2. Pečene rozmixujeme, pridáme prsičká, korenie, citrónovú kôru a brandy alebo koňak. Ďalej mixujeme. Nakoniec zmes osolíme a keď začne počas mixovania hustnúť, prilejeme smotanu a vymiešame ju dohladka.

3. Formičky na zapekanie vymastíme maslom a naplníme mäsovou zmesou. Potom ich prikryjeme alobalom a dáme do hlbšieho pekáča.

4. Do pekáča nalejeme vodu tak, aby boli formičky do 3/4 ponorené. Pečieme pri teplote 150 °C asi 30 až 40 minút. Paštétu necháme vo formičkách vychladnúť. Podávame s bielym pečivom a zaváranými ríbezľami.

Čas pečenia: 40 minút