Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Paté z kuracej pečene

Reklama

Porebujeme: 1 cibuľa, 60 g husacej masti, 500 g kuracích pečienok, korenie, 100 ml suchého bieleho vína, 2 PL petržlenovej vňate, soľ, 40 g husacej masti

Postup:

1. Jednu väčšiu cibuľu najemno pokrájame a opečieme na rozpálenej panvici na husacej masti. K opečenej cibuli pridáme očistené kuracie pečienky, premiešame a za občasného premiešania opekáme 5 až 8 minút dohneda.

2. Potom zmes okoreníme a podlejeme suchým bielym vínom. Tekutinu necháme úplne vyvariť. Zmes potom dohladka rozmixujeme spolu s petržlenovou vňaťou alebo inou bylinkou.

3. Hladkú zmes podľa chuti osolíme, rozdelíme do menších misiek alebo pohárikov a zalejeme rozpustenou husacou masťou. Pred podávaním necháme aspoň 3 hodiny odstáť v chladničke.

Vyberáme pre vás niečo PLUS