Paté z kuracej pečene
4. 10. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)
Porebujeme: 1 cibuľa, 60 g husacej masti, 500 g kuracích pečienok, korenie, 100 ml suchého bieleho vína, 2 PL petržlenovej vňate, soľ, 40 g husacej masti
Postup:
1. Jednu väčšiu cibuľu najemno pokrájame a opečieme na rozpálenej panvici na husacej masti. K opečenej cibuli pridáme očistené kuracie pečienky, premiešame a za občasného premiešania opekáme 5 až 8 minút dohneda.
2. Potom zmes okoreníme a podlejeme suchým bielym vínom. Tekutinu necháme úplne vyvariť. Zmes potom dohladka rozmixujeme spolu s petržlenovou vňaťou alebo inou bylinkou.
3. Hladkú zmes podľa chuti osolíme, rozdelíme do menších misiek alebo pohárikov a zalejeme rozpustenou husacou masťou. Pred podávaním necháme aspoň 3 hodiny odstáť v chladničke.