Pavlova torta
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: iStockphoto
15 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 4 kus čerstvý vaječný bielok, 200 gram veľmi jemný cukor, 2 čajová lyžička škrobová múčka, 0.5 čajová lyžička ocot, 400 mililiter šľahačka, 1 balíček vanilkový cukor, ľubovoľné ovocie
1.
Rúru vyhrejeme na 100 °C (teplovzdušnú len na 75 °C). Bielky vyšľaháme a postupne k nim prisypeme aj cukor a vyšľaháme na lesklý sneh. Preosejeme naň škrobovú múčku, pridáme ocot a jemne spolu premiešame.
2.
Na papier na pečenie nakreslíme ceruzkou kruh s priemerom 20 cm, papier otočíme, dáme na plech a sneh rozotrieme do naznačeného kruhu. V strede vytvoríme lyžicou priehlbinku. Vo vyhriatej rúre pečieme hodinu, potom teplotu znížime na 80 °C (60 °C) a pečieme ďalšiu hodinu. Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a snehový korpus necháme v rúre celkom vychladnúť.
3.
Smotanu vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom, rozdelíme na korpus a pridáme ľubovolné ovocie.