Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pažítka premení aj obyčajné jedlá na vizuálny a chuťový zážitok: 2 recepty vyskúšajte ešte dnes

Pažítková omeleta s červenou šošovicou

Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ, VALENTÍNA NÍDELOVÁ

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Aj keď domáca zelenina potrebuje ešte svoj čas, máme k dispozícii svieže, čerstvé bylinky, ktoré dokážu s jedlom hotové divy.

Zemiaková polievka s pažítkou

4 porcie

2 PL masla ● 1 PL oleja ● 3 strúčiky cesnaku ● 1,5 l zeleninového vývaru ● 4 zemiaky ● 1 PL sušených húb (namočených vo vode)
● 2 bobkové listy ● 2 PL nasekanej pažítky ● 200 ml kyslej smotany (plus na ozdobenie) ● soľ ● mleté čierne korenie

V hrnci rozohrejeme maslo s olejom a krátko opečieme očistený a prelisovaný cesnak. Zalejeme zeleninovým vývarom a premiešame. Pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky, vopred namočené a scedené huby, bobkový list, soľ, korenie a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Do polievky pridáme nakrájanú pažítku, vymiešanú smotanu a necháme prejsť varom. Pred podávaním porcie ozdobíme kôpkou smotany a čerstvou pažítkou.

Čas prípravy: 30 minút
Čas varenia: 20 minút

Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ, VALENTÍNA NÍDELOVÁ

Zemiaková polievka s pažítkou

Pažítková omeleta s červenou šošovicou

2 porcie

4 vajcia ● 2-3 strúčiky cesnaku ● 1 šalotka ● za hrsť nasekanej pažítky (plus na ozdobu) ● 70 g prosciutta ● 150 g cherry paradajok
● 50 g červenej šošovice ● 3 PL kyslej smotany ● 130 g mozzarelly ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej

Vajcia rozšľaháme s prelisovaným cesnakom, najemno nasekanou šalotkou, polovicou nasekanej pažítky, osolíme a okoreníme. Na panvici s malým množstvom oleja upečieme 2 palacinky a odložíme ich do tepla. Do panvice, v ktorej sme piekli palacinky, pridáme trochu oleja a opečieme na kocky nakrájané prosciutto. Pridáme k nemu umyté a na polovice prekrojené paradajky. Krátko opečieme. Šošovicu uvaríme podľa návodu, prelejeme cez sitko, necháme odkvapkať a zmiešame v miske so smotanou, s opečenou šunkou, paradajkami a mozzarellou nakrájanou na kocky. Pripravenou zmesou naplníme palacinky, preložíme ich na polovice a pred podávaním ešte posypeme pažítkou.

Čas prípravy: 35 minút
Čas opekania: 5 minút

Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ, VALENTÍNA NÍDELOVÁ

Pažítková omeleta s červenou šošovicou

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.