Pažítková polievka
3. 5. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Reklama
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 100 g koreňovej zeleniny,, 50 g masla, 50 g krupice, 1 250 ml vývaru z kostí (alebo slepačieho bujónu), 2 žĺtky, 50 g postrúhaného syra, pažítka (2 viazaničky), muškátový oriešok (1/4), soľ
Postup:
1. Na polovici masla opražíme umytú, očistenú a nadrobno postrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme krupicu, opražíme dozlatista a zalejeme vývarom.
2. Druhú polovicu masla vymiešame so žĺtkami, s postrúhaným syrom, osolíme a primiešame do horúcej polievky.
3. Nakoniec pridáme umytú a nadrobno posekanú pažítku a postrúhaný muškátový oriešok.