Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pažítková polievka

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 100 g koreňovej zeleniny,, 50 g masla, 50 g krupice, 1 250 ml vývaru z kostí (alebo slepačieho bujónu), 2 žĺtky, 50 g postrúhaného syra, pažítka (2 viazaničky), muškátový oriešok (1/4), soľ

Postup:

1. Na polovici masla opražíme umytú, očistenú a nadrobno postrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme krupicu, opražíme dozlatista a zalejeme vývarom.

2. Druhú polovicu masla vymiešame so žĺtkami, s postrúhaným syrom, osolíme a primiešame do horúcej polievky.

3. Nakoniec pridáme umytú a nadrobno posekanú pažítku a postrúhaný muškátový oriešok.

Vyberáme pre vás niečo PLUS