Reklama

Pečeň na cibuli

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Potrebujeme (pre 4 osoby): 500 g hovädzej pečene, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, majorán, olej na opekanie, 1 hlávku šalátu, 4 paradajky

1. Hovädziu pečeň umyjeme a nakrájame na plátky. Jednu cibuľu nakrájame nadrobno, druhú na pásiky. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme plátky pečene a sprudka opečieme.

2. K opečenej pečeni pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu, štipku čierneho korenia, majorán, podlejeme vodou podľa potreby a dusíme domäkka. Pečeň dochutíme soľou až na záver, keď je už mäkká.

3. Zeleninu dobre poumývame, paradajky nakrájame na kolieska. Umyté listy šalátu rozdelíme na taniere, na ne rozložíme kolieska paradajok a navrstvíme udusenú hovädziu pečeň s cibuľou. Ako príloha sa k pečeni hodí čierny chlieb, ryža ochutená karí korením alebo zemiaková kaša posypaná strúhaným syrom a nasekanými bylinkami.

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 25 minút