Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pečená bravčová panenka s knedličkami

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

PRÍPRAVA: 80 MINÚT 700 g bravčovej panenky (panenskej sviečkovej) 1 dl oleja 2 väčšie papriky 1 červená kalifornská paprika 1/2 cibule 2 dl suchého bieleho vína 3 PL medu 700 g zemiakov 250 g múky 2 vajcia 100 g chudej údenej anglickej slaniny 1 viazaničku petržlenovej vňate soľ mleté čierne korenie mletá červená paprika

POSTUP:
1. Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme a predpečieme na rozpálenom oleji. Potom mäso vložíme na 25 až 30 minút piecť do rúry rozohriatej na 180 °C. 2. Pripravíme paprikový krém: cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme do sklovita na malom množstve oleja. Pridáme nakrájanú papriku, osolíme podľa vlastnej chuti, zaprášime červenou mletou paprikou a podlejeme bielym vínom. Ak treba, môžeme počas dusenia doliať ešte vodu. Keď je paprika takmer mäkká, pridáme med a zmes varíme ešte niekoľko minút. 3. Zemiakové knedličky si pripravíme tak, že slaninu nakrájame na malé kocky a na niekoľkých kvapkách oleja ju osmažíme, pokým nepustí vlastnú šťavu. Zemiaky uvaríme, nastrúhame, rozbijeme do nich vajcia, osolíme, okoreníme a dôkladne prepracujeme s múkou. Primiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať a opečené malé kocky slaniny. Podľa chuti môžeme do cesta pridať i trochu výpeku, čo ostal po opekaní slaniny. 4. Z cesta vytvarujeme mokrými rukami knedličky, ktoré dáme do vriacej vody a varíme ich počas 8 – 10 minút. Nakoniec zemiakové knedličky osmažíme na tuku, ktorý zostal na panvici po opekaní slaniny. 5. Pečenú bravčovú panenku podávame s knedličkami a pikantným paprikovým krémom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS